VIDEOPRODUKTION


På OAL Studio kan vi ta hand om de flesta jobb, stora som små. Vi har bl.a. en komplett TV-studio med 3-kamerasystem för större sändningar, men denna kan även användas för mindre produktioner. För inspelning på fältet har vi en portabel flerkamerautrustning som vi använder vid exempelvis evenemangsdokumentationer, konferens eller internetsändningar, med möjlighet för inspelning i 16:9 till DVCAM eller Final Cut.

Behöver du hjälp med videoöverföringar så klarar vi av de flesta format marknaden har att erbjuda.

TV STUDIO


I videostudion har vi ett flerkamerasystem med fast belysning och tillgång till dagsljus om så önskas. De kameror som används är Sony DVCAM DSR500, vid önskemål även Sony DSR300 och Panasonic MiniDV. Här kan man välja att spela in på DVCAM eller direkt via vår integrerade redigering på en MacPro (Quadcore 2,66 GHz).

All redigering görs i Final Cut Pro HD, annan postproduktion så som DVD-authoring, grafik och effekter görs med Adobe After Effects CS3, DVD Studio Pro 4 och Adobe Photoshop / Illustrator CS2. Kontrollrummet är även utrustat med Genelec 1029 5.1 lyssning och en Yamaha 01V/96 för DVD-mastering.

I studion har vi även möjlighet till Chroma Key filmning med fast green screen.

Videostudions kontrollrum är sammankopplat med husets övriga studios, vilket möjliggör kamerainspelning även från dessa.


PRODUKTIONER | PLANRITNING | BILDARKIV

VIDEOREDIGERING


Videoredigering B
Videoredigering B har samma redigering- och bearbetningsmöjligheter som TV-studions MacPro, men här används Mac G4 som även kör Media 100. Även här finns möjlighet till Dolby Digital 5.1-lyssning genom Genelec 1029 och en digital Yamaha 03D-mixer.

Videoredigering C
Redigering C består av tre eMac-stationer med nödvändig kringutrustning. De här stationerna utnyttjas i första hand för utbildning inom ljud och rörlig bild. Även här körs Final Cut Pro HD och Adobe After Effects 7.

Videoredigering D
I detta rum finns en Mac G5 med samma förutsättningar för redigering som i Tv-studions redigeringsdator med Final Cut Pro, After Effects, etc.


BILDARKIV